Het belang van cultuur voor Nederland

Cultuur is een belangrijk onderdeel van Nederland. Zonder cultuur bestaat er namelijk geen bevolking en zijn er geen normen en waarden. Echter kan cultuur ook ook duiden op de dingen die binnen een stad of provincie te zien of te doen zijn. Denk bijvoorbeeld aan musea, concerten en festivals. Ook bepaalde exposities vallen onder cultuur. Voor velen is het gewoon een leuk uitstapje, maar het heeft wel degelijk belang voor het land en alles er omheen. Maar waar moet je dan allemaal aan gaan denken?

Culturen worden duidelijk in muziek

Culturele voorzieningen kunnen meer duidelijkheid geven over bepaalde normen, waarden en gewoonten. Iedere cultuur heeft namelijk verschillen, die op deze manier duidelijk kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan de concerten van de internationale artiesten. Je ziet ook hier direct de verschillen in hun doen en laten. Sommige artiesten laten zelfs een deel van traditionele muziek doorschemeren in hun setlist. Ook festivals kunnen een bepaalde cultuur laten zien, waar de bezoekers zich gedurende de dag in gaan begeven. Onbewust kan je hier veel van leren, zonder dat je het echt doorhebt. Jij hebt immers gewoon een leuke dag. 

Meer te weten komen over volken

Musea hebben vaak verschillende exposities, waarin culturen duidelijk worden gemaakt. Een dag naar een museum is leerzaam. Er zijn verschillende algemene exposities te vinden, maar ook exposities die verder ingaan op bepaalde aspecten. Denk bijvoorbeeld aan een expositie met de geschiedenis van Nederland of juist een bepaalde stam in Afrika verder uitgelicht. Zonder cultuur zouden veel mensen niet eens weten wat er allemaal speelt in andere landen en zouden we niet zoveel onderzoeken hebben gedaan naar de leefstijl van culturen. Het is wel degelijk belangrijk voor de ontwikkeling van de mens om meer te weten te komen.