Altijd goed voorbereid de baan op met deze tips!

Ben jij voor je werk vaak onderweg naar klanten, verschillende locaties of dergelijke? Als je regelmatig lange dagen in de auto doorbrengt voor je werk, kan dit zowel fysiek als mentaal uitdagend zijn. Het is belangrijk om je goed voor te bereiden op deze lange dagen om ervoor te zorgen dat je comfortabel en alert blijft tijdens het rijden. Hier zijn enkele tips en items die je zeker niet mag vergeten vooraleer jij ‘s ochtends weer eens in je auto stapt!

Plan je route 

Zorg ervoor dat je de route die je gaat afleggen vooraf plant en bekijkt of er geen omleidingen of verkeersproblemen zijn. Gebruik hiervoor apps zoals Google Maps of Waze. Op die manier kan je heel wat tijd besparen en zorg je ervoor dat je geen onnodige kilometers aflegt, want die doe je al genoeg. 

Blijf gehydrateerd

Wanneer je een hele dag op de baan bent is het belangrijk dat je voldoende water meeneemt en regelmatig drinkt om gehydrateerd te blijven tijdens het rijden. Dit is vooral belangrijk op warme dagen. Denk aan het milieu en neem een goede drinkfles mee in de auto. 

Maak regelmatig stops

Plan regelmatig stops om even uit te rusten en te stretchen. Dit kan helpen om vermoeidheid en spierpijn te voorkomen. Zeker wanneer je een hele dag onderweg bent is het belangrijk om alert te blijven in de auto en daar kunnen pauzes goed bij helpen. Heb je geen tijd om af en toe eens de benen te strekken? Zet dan af en toe het raam van je auto open zodat je toch wat frisse lucht krijgt. 

Maak je rugzak de avond op voorhand

’s Ochtends moet alles vaak snel gaan, daarom is het erg handig als je al je spullen voor de volgende werkdag ‘s avonds al klaarzet. Kijk goed na dat je alles in je tas steekt vooraleer je je bed in kruipt, dat bespaart jou de volgende ochtend weer een heleboel stress. Ben je niet elke dag op de baan? Kijk dan ook goed na of je al je spullen bij hebt die normaal gezien thuis op je bureau staan, zoals je visitekaartjes, een pen, je computer lader en dergelijke. 

Houd entertainment bij de hand 

In de auto kan je niet veel anders doen dan je ogen op de baan houden en goed op het verkeer letten. Zorg voor muziek, podcasts of luisterboeken om jezelf geestelijk alert te houden tijdens deze lange ritten. Zo blijf je niet alleen goed wakker, maar wordt je werkdag weer een beetje leuker!