Raarste culturen ter wereld

rare culturen

Over heel de wereld zijn er veel verschillende culturen te vinden. De meesten sluiten grotendeels aan bij ons denkbeeld, andere culturen hebben juist weer bepaalde aspecten waar we niets van begrijpen. Er zijn daarom ook een groot aantal culturen te vinden die voor ons raar zijn. Je hebt hier waarschijnlijk zelf al een beeld van. Maar wat zijn nou echt de raarste culturen van de wereld en welke gewoonten hangen hieraan vast? Het kan een interessant gegeven zijn om hiernaar te kijken, zodat je wellicht meer onderzoek kunt doen naar deze culturen en wellicht gaat ontdekken dat deze helemaal niet zo vreemd zijn als je in eerste instantie dacht.

Maori’s en Aboriginals

Een van de raarste culturen ter wereld is de cultuur van de Maori in Nieuw-Zeeland. Deze cultuur heeft al sinds de 19e eeuw dezelfde rechten als Europeanen en hun cultuur is gebaseerd op die van de Paheka’s uit Europa. Ze hebben een eigen krijgsdans en kennen veel mythen. Desondanks blijft het een volk waar nog lang niet alles over bekend is. De Aboriginals in Australië zijn in feite hetzelfde. Het grote verschil met de Maori’s is echter dat het geen krijgslustig volk is en dat er geen rechten zijn.

Doden en opgerekte nekken

Er zijn echter nog meer vreemde volken ter wereld. Zo heb je de langnekstammen in Thailand. Dit volk leeft tussen Myanmar en Thailand in en dragen van jongs af aan ringen om hun nek. De ringen worden steeds uitgebreid, waardoor de nek opgerekt wordt. Het wordt daarom ook een giraffevrouw genoemd, waarbij het om schoonheid gaat. Na het huwelijk komt hier ook een zwaarwegend ivoren slagtand aan de oren bij. Lange oren zijn daarom ook een teken van dit volk. De raarste cultuur blijft echter de dodencultuur in Indonesië, waar rotsgraven met houten tau tau poppen en kisten de overhand hebben.