4 meest indrukwekkende kunststeden van de wereld

Kunst is bijzonder. Dit omdat kunst al eeuwenlang bestaat, en kunst over heel de wereld te vinden is. En bovendien zal er alleen maar nieuwe kunst bijkomen. Kunst raakt namelijk nooit op en kunstenaars over heel de wereld zijn altijd bezig om nieuwe pronkstukken tevoorschijn te toveren. Maar, wat zijn nou de meest indrukwekkende kunststeden van de wereld die je kunt bezoeken?

1. Boedapest

Hongarije heeft een rijke geschiedenis vol kunst en cultuur. Zo heeft het hele land wel wat te bieden, omdat het een mix is van verschillende invloeden van het Ottomaanse Rijk en het Habsburgse Rijk. Zo is de hoofdstad van Hongarije een leuke stad om te bezoeken als je van kunst houdt. Niet alleen omdat je er een tal van musea kunt vinden, maar ook dat de stad een rijke cultuur heeft. De gebouwen zijn indrukwekkend en het heeft veel bezienswaardigheden, waarvan er veel een plekje hebben gekregen op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

2. Rome

Ook Rome is een mengeling van allerlei verschillende culturen. Dit omdat het een van de oudste steden van Europa is. Wanneer je door Rome loopt waan je je even in een heel andere wereld. Je gaat terug naar de middeleeuwen en je ziet hoe de Romeinen duizenden jaren hebben geleefd. Maar natuurlijk mag je als kunstliefhebber Vaticaanstad zéker niet overslaan als je in Rome bent. Hier heb je namelijk de Vaticaanse Musea: een groep musea waar je prachtige kunstwerken kunt zien. Heb je na het zien van deze musea ook zin om jouw huis te voorzien van kunst? Dan kun je terecht bij Kunstuitleen Amersfoort. Met een groot aanbod zit er zeker een kunstwerk voor jou tussen.

3. Parijs

Parijs is niet alleen the city of love, het is ook een stad die door veel kunstliefhebbers wordt bezocht. Zo heeft de stad wel meer dan duizend kunstplekken waar je in jouw eigen tempo kunst kunt bewonderen. De bekendste van Parijs is natuurlijk het Louvre. Veel mensen bezoeken dit museum om de Mona Lisa te zien. Maar naast dat valt er nog veel meer te zien in Parijs. Daarom is Parijs een aanrader om te bezoeken wanneer je op zoek bent naar wat meer kunst-inspiratie. Kunst huren is daarna nog nooit zo makkelijk geweest!

4. New York

New York is een veelzijdige stad. Het is natuurlijk ook de stad waar financiën, educatie, mode én kunst een belangrijke rol speelt. Het is een moderne stad die je zeker eens moet bezoeken, en zo ook voor kunstliefhebbers. Zo kun je het Guggenheum Museum bezoeken, of het MoMA. Maar ook het 911-museum is indrukwekkend.