KORT – week 2-8/12

Zeven activiteiten om naar uit te kijken.

COMEDY – Vir Das
Hij wordt de grootste stand-up comedian van India en een ster uit Bollywood genoemd. Vir Das heeft met zijn Indiase perspectief op de wereld een andere kijk op de wereld die hij op een grappige manier weet te verwoorden.

3 december in Antwerpen
www.arenbergschouwburg.be

 

LITERATUUR – WORDt
WORDt is een woordevenement vol slam poetry, muziek, poëzie en andere woordachtige dingen. Dat het weer vonken gaat geven op het podium, dat staat vast. Gastheer Seckou Ouologueum zorgt opnieuw voor een mooie line-up voor deze 8e editie.

5 december in Antwerpen
www.letterenhuis.be

 

PODIUM – Atlas – Antwerpen (Retour)
Amina Belorf stelt zichzelf vragen over haar plaats in de wereld aan de hand van een poëtische vertelling over de levenswandel van haar vader. Haar vader, Mohamed Belorf, groeide op in het Atlasgebergte. Na vele omzwervingen zal hij in de jaren ’70 als gastarbeider naar ons land komen.

Op het Antwerpse Kiel vond hij een ‘tussenstopthuis’. Nu de Antwerpse straten zijn passen missen brengt zijn dochter, Amina, een poëtische weergave van hun omzwervingen, zoektochten en vragen. Tekenaar Ludwig Lemaire zorgt voor live beelden en ud-speler Ernest Vanrintel speelt muziek.

5 december in Antwerpen
www.nova-kiel.be

 

 

KINDEREN – Kerstmagie in Hingene
Historalia pakt uit met een kerstmagisch spektakel. In en rond het kasteel van Hingene word je ondergedompeld in een gezellige sfeer. Tijdens de kerstwandeling schuilt er achter elke hoek iets onverwachts: hemelse muziek of verrassende theaterstukjes.

Van 7 tot 23 december in Hingene
https://historalia.be

 

MUZIEK – Angélique Kidjo ‘sings’ with the Antwerp Symphony Orchestra
Zij aan zij met andere wereldsterren zoals Alicia Keys, Herbie Hancock en Bono heeft Angélique Kidjo wereldwijd muziekfanaten uit hun dak doen gaan. Deze Beninse superster brengt werk van Philip Glass dat speciaal voor haar geschreven werd, gecombineerd met de Afrikaanse soul van haar symfonische plaat ‘Sings’.

7 december in Antwerpen
www.antwerpsymphonyorchestra.be
(omslagfoto)

 

FILM – The Seventh Seal
Magazine Filmmagie viert het 700e nummer met een exclusieve vertoning van The Seventh Seal op 35mm, met vooraf een video-essay van David Gunzburg. Deze narratief gedurfde en visueel indrukwekkende film over de zoektocht naar antwoorden over leven, dood en het bestaan van God, zette Ingmar Bergman als auteur op de filmkaart.

7 december in Antwerpen
www.destudio.com

 

EVENEMENT – Wereldlichtjesdag
Op Wereldlichtjesdag steken mensen over de hele aarde kaarsjes aan ter nagedachtenis aan alle gestorven kinderen. Die dag kan je in het cultuurcentrum en de muziekacademie Merksem gratis meedoen met tal van workshops en andere activiteiten. Enkel voor het optreden van Mira moet je een ticket kopen. De allerkleinste kinderen worden opgevangen in de kinderopvang.

8 december in Merksem
http://gezinsbondmerksem.be

 

Laat een reactie achter