KORT – week 11-17/11

Vier activiteiten om naar uit te kijken.

EVENEMENT – RECUP
Een taai cliché luidt dat een theatertekst lezen iets is voor acteurs en regisseurs. Gewone stervelingen raken al gauw het noorden kwijt, “met al die personages en regie-aanwijzingen…” Niets van waar, bewijst RECUP met een avond SamenLezen en een Toneelleesmarathon.

15 november TONEELLEESMARATHON: collectieve leesclub met interactieve bezetting

21 november STADSNOMADEN: parcours van onaffe en onwijze performances met poesjenellen op de radio, jazz in de zwemdok, Vlaamse volksliederen in nieuwe versies en een bulderende liefdesverklaring in uw gezicht.

22 november SAMENLEZEN XL: associatief luisteren en van gedachten wisselen

23 november DE EERSTE LEZING: 11 auteurs in een bruisend onuitgegeventekstenballenbad – met hoogteverschillen

Dit evenement vindt plaats in Antwerpen.
www.zuidpool.be

 

KLASSIEK – Solisten Antwerp Symphony Orchestra, HERMESensemble & I SOLISTI
Klarinet Choir & slagwerkensemble Koninklijk Conservatorium A’pen, Klarinetklas Koninklijk Conservatorium Bxl
De creatie van ‘Talisker’ in de gigantische hal van het Antwerpse Centraal Station was een memorabele en spectaculaire opener voor Antwerpen 93, Culturele Hoofdstad. De extreem lange nagalmtijd van de stationshal (niet minder dan 7 seconden) inspireerde Brewaeys tot een monumentaal werk met verspreid over het gebouw.

Een orkest van klarinettisten en percussionisten ging er in dialoog met vijf blazer- en twee percussiesolisten, om te eindigen in een bewegende mars… velen lieten hun trein rijden om dit overdonderende concert tot het einde mee te maken. Op initiatief van Antwerp Symphony Orchestra wordt dit feest van klanken nog eens overgedaan in aanloop naar het concert met de uitvoering van ‘Laphroaig’ diezelfde namiddag in de Koningin Elisabethzaal. ‘Talisker’ is gratis.

17 november in Antwerpen
www.desingel.be

 

PODIUM – £¥€$ (Lies)
‘The best way to rob a bank, is to own one’ — William Crawford, Commissioner of the California Department of Savings and Loans

Ontroerend Goed houdt een stoel voor je vrij aan de tafel waar geld moet rollen. Hier kruip je in de huid van de grootgeldbezitters. Van dé 1%. De superrijken. Jij staat in het centrum van ons economisch systeem en bepaalt elke koers. You call the shots.

16 november in Mechelen
www.cultuurcentrummechelen.be
(foto bovenaan)

 

EXPO – Luc Dondeyne | AS IFS (vingerschilderijen)
Schilder Luc Dondeyne brengt zijn tweede monografie uit: Third Eye. Vanuit die inspiratie realiseerde de kunstenaar een reeks van tien tekeningen die werden uitgewerkt in aquareltechniek. Onder de naam Favorite Thing biedt de expo een kaleidoscopisch overzicht van de belangrijkste thema’s uit zijn oeuvre. Zijn schilderijen zijn steeds meteen herkenbaar, maar lijken een gevoel van vervreemding uit te stralen. Er is méér aan de hand in de dagdagelijkse werkelijkheid dan dat er op het eerste zicht te zien is. Dondeyne’s schilderijen zijn een bril om hier door te kijken.

Deze reeks wordt eenmalig als geheel geexposeerd tijdens de boekvoorstelling Third Eye in de Mandelazaal van de nieuwe bibliotheek Het Predikheren op zondag 17 november om 11 u. (Goswin de Stassartstraat 88, 2800 Mechelen). 

expo Favorite Thing tot 30 november in Mechelen
www.transit.be

 

Laat een reactie achter