Getrouwd met een spin

In Anansi komt een oud Ghanees sprookje tot leven.

Anansi is een mythische spin uit de Ghanese volksverhalen: een schelm en egoïst die niet te vertrouwen valt. In deze voorstelling voor alle leeftijden van beeldsmederij De Maan trouwt een vrouw met een spin. En krijgen ze samen zeven zonen!

Hoe dat mogelijk is, verklaart Regisseur Gorges Ocloo: “De taal en fantasie zijn heel belangrijk bij Anansi. Het is zo absurd: de idee dat een vrouw met een spin trouwt. En dat ze krijgen. Dat prikkelt je fantasie. Anansi is niet zo menselijk als een personage uit Assepoester. Anansi zit vol personificaties. Het speelt zich af in een wereld waar dieren dezelfde rechten als de mensen hebben.”

17 november in Mechelen
22/23 november in Antwerpen
21 december in Mechelen
www.demaan.be

Laat een reactie achter