Iconische boksers en buitenaardse atleten

De motor van Sam Dillemans.

Iconische boksers staan naast atleten die buitenaardse prestaties leverden in de tentoonstelling Fighters. “Michael Phelps was niet normaal gebouwd. De zwemmer  was meer een vis dan een man,” vertelt de kunstenaar aan ATV. Ontzag en bewondering zijn motors voor Sam Dillemans, die meer dan 200 werken toont. Dat is op zichzelf een buitenaardse prestatie.

Tien jaar geleden legde Dillemans zich toe op het schilderen van de boksers. Op vraag van publiek krijgen deze tijdelijk weer een plek om te bezichtigd te worden. Aan de ene kant van de ring de penselen, aan de andere kant nieuw werk met atleten, getekend met potloden en stiften.

De kunstenaar verkent in Fighters het menselijke lichaam. Doordat hij deel uitmaakte van diverse clubs weet hij hoe een fikse rechtse eruit ziet.

 

Fighters
tot 5 april 2020 in Antwerpen
www.sam-dillemans.com

Laat een reactie achter