Het ontstaan van Gay Pride

Een tragikomische cocktail van protest, vriendschap en de Stonewall-rellen.

100% CULTUUR woont de repetities van F!ERce bij. Drie personages brengen ons terug naar het Amerika van 1969 en het ontstaan van de Gay Pride. En stuk met tekst van Sam De Vos en regie door Lieven Debrauwer.

 

 

“Heel weinig mensen weten waar en wanneer de Gay Pride ontstaan is,” vertelt Lieven Debrauwer. “In 1969 in New York had je de homobar Stonewall. De politie controleerde hier streng want het was in die tijd illegaal om als homomannen hand in hand over straat te wandelen. Op 28 juni 1969 kwam een deel van de holebi community in opstand tegen de politie. Ze hebben keet geschopt, er kwamen rellen. Een jaar later ging er een optocht door de stad om dat te herdenken. Dit doen we nog jaarlijks.”

Een voorstelling waar je naar buiten gaat met een leuke avond achter de kiezen, of met een extra boodschap om over na te denken.

F!ERce

10, 11, 18, 19, 26, 27 oktober in Mechelen
1, 2, 3 november in Antwerpen
www.theaterm.be

Laat een reactie achter