Beste Sprinkhaan,

Over een walvis die een tuin op zijn rug wil.

Beste Sprinkhaan,

Ik wil iets bestellen.
Ik wil graag een bank op mijn rug.
Voor bezoek, om op te zitten, met een leuning.
Maar eigenlijk wil ik een tuin, met een bank.
Een fontein heb ik al.
Ik kan niet goed naar je toe komen.
Kun jij alles hier bezorgen?
Ik woon midden in de oceaan.

                             Walvis

Als de sprinkhaan op een dag een briefje ontvangt waarin de walvis hem vraagt om een tuin, verzamelt hij alles wat hij daarvoor nodig heeft. Hij laadt het in een boot en gaat op weg.

Maar… waarom alsmaar meer en groter willen? Leidt dat tot bevrediging? Tot het grote geluk? In deze allegorische vertelling wordt ons consumptiegedrag op een minzame manier onder de loep genomen.

Beeldsmederij DE MAAN maakt visueel theater voor een jong publiek dat op een volwassen manier wordt aangesproken. Met een diepgewortelde oorsprong in het figurentheater, smelt het poëtisch figurentheater met avontuurlijk scenische middelen. DE MAAN speelt opnieuw in op haar zucht naar hedendaagse, relevante vertellingen, vaak vermomd als dierenverhaal. En laat Toon Tellegen nu net een oude rot in de wereld van dierenverhalen zijn.

Toon Tellegen naar de hand van Stef De Paepe. Tot leven gebracht door beeldduivel-doet-al Paul Contryn en de stemmen van topacteurs als Tom Van Dyck, Ini Massez en Stefaan Degand, ondergedompeld in de soundscape van Pepijn Caudron.  

21 september in Mechelen
22 september in Duffel
25 september in Mechelen
29 september in Berchem

15 januari 2020 in Brasschaat 
1, 18, 21 maart en 17 mei 2020 in Mechelen

5+

www.demaan.be

Laat een reactie achter