Paul Rigaumont

Abstracte werken die lezen als gedichten.

“Wat wij doen wordt nooit begrepen, maar altijd enkel geloofd of gelaakt.”

Met dit citaat uit Friedrich Nietzsches De Vrolijke Wetenschap, (paragraaf) 264, begint Paul Rigaumont zijn eigenzinnige kunstenaarstraject en zal hij, ongeacht wat anderen erover denken, de vrijheid nemen om de kunst en het schilderen voor zichzelf te ontdekken. 

De filosoof en medebezieler van de filosofische kring Aurora te Antwerpen, nodigt je met zijn schilderijen uit om deel te nemen aan zijn zoektocht en ontdekkingsreis. Hij laat het aan de toeschouwer over om zich te verliezen in zijn abstracte composities. Op die manier krijg je willens nillens een indruk van wat beeldende kunst volgens de kunstenaar kan zijn.

Het werk van Paul Rigaumont kan je bekijken zoals je een gedicht leest, een gedicht dat hij in en met de tijd opbouwt uit verschillende impressies, gedachten en taal om zo tot een filosofie van de vrijheid door te dringen en een poëtische weerstand tegen deze wereld op te bouwen.

Van 13 september tot 19 oktober in Antwerpen
www.antwerpart.be

Laat een reactie achter