Resonanties

Al eeuwenlang vinden kunstenaars de weg naar Kalmthout.

De Grijze School wilde er loskomen van het starre academisme in de landschapsschilderkunst, het tijdschrift Van Nu & Straks werd er gesticht, avant-gardekunstenaar Geert Pijnenburg trok zich terug in een ‘woonkeet’ op de heide … Ook vandaag inspireert de omgeving heel wat kunstenaars. Via het kunstproject Resonantie zet de gemeente Kalmthout die hedendaagse artistieke flow in de kijker, met werken van 22 kunstenaars. Onder meer fotografe Karin Borghouts, beeldhouwer Florian Mertens, performer Niko Raes en juwelenontwerpster Helena Schepens verlenen hun medewerking. Voor de gelegenheid werden ook twee gerenommeerde buitenlandse kunstenaars uitgenodigd: Jorge Luis Dieguez en David Adamo. Gedurende mei en juni zwermen de kunstwerken uit over Kalmthout. Elk werk wordt ook gefotografeerd in zijn specifieke context: bij een particulier, een bedrijf of in de openbare ruimte. Daarna worden ze samengebracht in een overzichtsexpo.

RESONANTIE
nog tot 25 augustus
Toonzaal Garage Meeusen
Brasschaatsesteenweg 55, Achterbroek (Kalmthout)

Laat een reactie achter