4x zomercinema

Filmpje meepikken in openlucht

Terwijl de avondlucht roze kleurt, nestel jij je buiten in het park, op de heide of onder een hangar. Nog een lekker warm dekentje voor het koele briesje, je eigen comfy strandstoel, en je bent klaar voor de vertoning. Geniet van viermaal zomercinema op een rijtje. 

Wilrijk / Antwerpen – Steytelinckpark of Park Van Eden – (gratis)
Bekijk hier het volledige aanbod.

Onze tip: Lazzaro Felice
Dinsdag 3 september, 20.45 uur in Steytelinckpark

Lazzaro, een jonge landbouwer van uitzonderlijke goedheid, leeft in de Inviolata, een gehucht ver van de moderne wereld waar de markiezin Marquise Alfonsina de Luna de plak zwaait. Het leven van de boeren is altijd onveranderd gebleven, ze worden uitgebuit, en op hun beurt misbruiken ze de goedheid van Lazzaro. Op een zomer raakt hij bevriend met Tancredi, de zoon van de markiezin. Een vriendschap die zo kostbaar is dat het hem in een andere tijd zal brengen en Lazzaro naar de moderne wereld zal leiden.

 

Bornem (€ 4,00 | -19 tarief: € 2 | Vriendenpas 19/20: € 3)
Bekijk hier het volledige aanbod.

Onze tip: Free Solo
Zaterdag  17 augustus, 21 uur

Alex Honnold is een legende in het free-solo klimmen: bergklimmen zonder touw of enige andere vorm van beveiliging. En dat op grote hoogten, waardoor elk klein foutje letterlijk fataal kan zijn. Op zijn 30ste heeft Alex alle uitdagingen overwonnen, behalve die ene: El Capitan, de legendarische, 900 meter hoge bergwand in het Yosemite National Park.  Deze won de Oscar voor beste documentaire en is fenomenaal op groot scherm!

 

Mortsel (gratis)
Bekijk hier het volledige aanbod.

Onze tip: Beautiful Boy
Dinsdag 6 augustus, 21.30 uur

Met zijn eerste Engelstalige film schiet Felix van Groeningen meteen in de roos: niet alleen is ‘Beautiful Boy’ een oprecht en emotioneel drama over hoe drugs een heel gezin ontwrichten, de film draagt ook uitdrukkelijk van Groeningens artistieke stempel. Geen kleine verwezenlijking, in de verpletterende machine die Hollywood is.
Van Groeningen ging aan de slag met de autobiografieën van topjournalist David Sheff en zijn zoon Nic. Dat verhaal, dat is Nics worsteling met drugs. Wat begint met een onschuldig jointje, “om het randje een beetje van de dagelijkse werkelijkheid af te halen”, ontaardt in een allesverwoestende verslaving aan methamfetamines

 

Kalmthout (gratis)
Bekijk hier het volledige aanbod.

Onze tip: Black Cat, White Cat (1998)
zaterdag 10 augustus , 20 uur

Balkan klassieker van Emir Kusturica met in de hoofdrol loslopende ganzen, een stel gevriesdroogde bompa’s, een paar zatte nonkels, een bruid en een bruidegom. Doldwaas maar ook erg liefdevol.

 

 

Laat een reactie achter