FOMU richt haar blik naar boven

Op 21 juli 1969, om 4.56 uur Belgische tijd om precies te zijn, zet Neil Alden Armstrong als eerste een voet op de maan.

De jarenlange Space Race tussen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie lijkt hierdoor beslecht. Exact vijftig jaar later kijkt het Fotomuseum – FOMU terug op dit kantelpunt. Maan/Moon is een fotografische verkenning die onderzoekt hoe onze grootste satelliet door de jaren heen tot de  verbeelding is blijven spreken. De tentoonstelling is opgedeeld in drie delen, die elk een ander tijdsgewricht verkennen: van de eerste foto’s van de maan kort na de uitvinding van de fotografie, via het sleuteljaar 1969 en de periode van de Koude Oorlog tot een hedendaagse kijk op die ongrijpbare witte schijf aan het firmament.

Van 28 juni tot 6 oktober in Antwerpen
www.fotomuseum.be

Deze en meer updates lees je in het gratis magazine 100% EXPO.

 

Laat een reactie achter