Hommage aan een te jong gestorven kunstenares

Bij galerij Geukens & De Vil in Antwerpen.

Jonge kunstenaars en gevestigde waarden, Belgische en internationale talenten: bij Geukens & De Vil gaan ze hand in hand. Voor de nieuwe tentoonstelling Over my (dead) body treden drie vrouwelijke kunstenaars met elkaar in dialoog. Sofie Muller (°1974), Katya Ev (°1983) en de vorig jaar overleden Oxana Shachko (1987-2018) werken rond de thematiek van het vrouwelijk lichaam. De onderlinge cohesie van hun werk wordt versterkt door een gemeenschappelijk gebruik van natuurlijke materialen: bloed op albast, melk op hout en eigeel, tempera en goud op hout. Het is voor de eerste keer sinds haar overlijden dat er werk van de controversiële activiste Shachko wordt getoond.

In 1998 openden kunsthistorica’s  Yasmine Geukens en Marie-Paule De Vil een galerie in Knokke. Acht jaar later besloten ze een tweede locatie te openen op het Antwerpse Zuid, op dat moment de place to be voor minder traditionele kunststromingen. Toen de kunstscène er wat wegdeemsterde, zochten en vonden ze in 2015 de huidige locatie aan de Leopoldplaats, in de schaduw van de Nationale Bank. De hoge plafonds en spierwitte muren van het pand lenen zich perfect om de kunstkeuze van beide dames tot volle bloei te laten komen. Hun visie is duidelijk. Geukens & De Vil exposeren niet alleen gevestigde waarden als Sofie Muller, Marthe Wéry en Philip Aguirre y Otegui, maar focussen evenzeer op jong talent. Aansluitend bieden ze gastcurators de mogelijkheid om een tentoonstelling uit te werken.

Lees het vervolg van dit artikel HIER in 100% EXPO #27.

tentoonstelling Over my (dead) body
nog tot 22 juni in Antwerpen
www.geukensdevil.com

Laat een reactie achter