Terras #16

Tijdschrift met internationale over grenzen heen.

‘Over de grens’ is het thema van de nieuwe editie van het tijdschrift Terras dat internationale literatuur bundelt. Dit poëzienummer  laat zien hoe divers internationale poëzie op dit moment is. 24 belangwekkende nieuwe dichters worden in het nummer ingeleid en in vertaling voorgesteld. Onder de vertalers vind je Mischa Andriessen, Joost Baars, Alfred Schaffer en vele anderen. Anna Eble en Erik Lindner verzorgden het voorwoord en een groot deel van de selectie. Het nummer brengt prikkelende lectuur uit Argentinië, Ierland, Italië, Oostenrijk, Zuid-Afrika, Frankrijk, Rusland, Duitsland, Cuba, Spanje, Engeland, Mexico, de VS, Hongarije, China en Schotland, en zet oudgediende dichters als Ludwig Greve naast de symbiotische poëzie van Peter Waterhouse, de stripachtige gedichten van Ángela Segovia naast de verdichte herinneringen van Jon Pineda en de Oulipiaan Frédéric Forte. Proza is er van de Duitse dichter Gerhard Falkner. En nog meer.

Op 27 mei verscheen het nieuwe nummer Terras #16.
www.tijdschriftterras.nl

Laat een reactie achter