Wachtgeluiden

Een muzikaal verslag van een reeks ontmoetingen tussen vrouwenstemmen van over heel de wereld.

We wachten. Op de trein, op een brief. Op groen licht. We wachten samen, alleen, samen.
We staan op een kruispunt van afkomst en aankomst. Van nieuwsgierigheid en nostalgie.
Een verzameling eenlingen in een ruimte. We wachten.

Misja Nolet en Sascha Bornkamp werkten met vrouwelijke nieuwkomers in Antwerpen rond liederen uit hun thuislanden. Ze wisselden melodie├źn met elkaar uit, zongen elkaars taal, vertelden elkaars verhalen. Hoe klinken jouw woorden uit mijn mond? Wat doet een nieuwe plaats met oude gewoonten, herinneringen, muziek? Vinden we onszelf in elkaar terug?

Wachtgeluiden doet muzikaal verslag van een reeks ontmoetingen tussen vrouwenstemmen van over heel de wereld. Een zoektocht van de makers naar alternatieve vormen van verwantschap. Een slaapliedje van een moeder aan haar kind. Een verhaal over naar bed moeten gaan en op moeten staan. Over luisteren in het donker. Over wachten, alsmaar wachten en uit heimwee, verveling of noodzaak beginnen te zingen.

De audiovisuele installatie Wachtgeluiden staat op wachtplekken in de publieke ruimte.
Eerste stop: deSingel in Antwerpen.

Tot 22 juni in Antwerpen
– open van woensdag tot zondag tussen 14-19 uur en bij voorstellingen tot 22 uur.
www.desingel.be

Laat een reactie achter