Up on the hill, down by the river

Van 25 mei tot 18 augustus loopt in de Expozaal van de Warande de nieuwe solotentoonstelling van Filip Vervaet.

Op de twee niveaus van de zaal, creëert deze beeldhouwer een boven- en een onderwereld, een apart universum. Vervaets werk is een pleidooi voor het voortbestaan van het oeroude medium beeldhouwkunst en sluit aan bij een lange traditie van beeldhouwers als August Rodin of Medardo Rosso. Inspiratie vond hij ook uit het bredere veld van de beeldende kunst, met namen als Turrell, Kapoor, Rothko en Malevitsj.

Filip Vervaet heeft een geheel eigen signatuur ontwikkeld door zijn ongewone combinatie van materialen, de interactie tussen twee- en driedimensionale elementen en het samenvoegen van sculpturale tradities en aspecten uit de populaire cultuur. Hij omhelst ten volle het creatieproces door dit in zijn sculpturen zichtbaar te laten. De dynamiek wordt soms nog versterkt wanneer hij elementen toevoegt als licht, geluid en wind. Meer abstracte werken worden afgewisseld met werken die herkenbaar verwijzen naar planten of andere natuurelementen. Zijn werk ademt dan ook een eigentijdsheid uit, en roept zelfs een toekomstbeeld op.

van 25 mei tot 18 augustus in Turnhout
www.warande.be

Ook deze zomer kunnen kinderen en families kunnen op zoek naar de Schat van Vlieg op zeven locaties in Turnhout. Van 3 juli tot 18 augustus volg je het smaakparcours op zoek naar de schatkist. Je kan aan vlieg deelnemen tijdens de openingsuren van de tentoonstelling van Filip Vervaet.

 

Laat een reactie achter