Verhalen uit het Letterenhuis

Featured Video Play Icon

Gastvrouw Cathérine Vandoorne gaat in gesprek met schrijvers, acteur en bijzondere bezoekers.

Het Letterenhuis bezit een gigantische berg verhalen van iedereen die iets met literatuur te maken heeft. Schrijvers als Hugo Claus, Paul van Ostaijen, Stijn Streuvels, Willem Elsschot en Jef Geeraerts, maar ook minder bekende auteurs, uitgevers en illustratoren. Die verhalen zitten veilig opgeborgen in het depot. Met Stukken van Schrijvers worden ze opgediept.

Gastvrouw Cathérine Vandoorne (één van de Madammen op Radio 2) gaat in het voorjaar vier avonden in gesprek met schrijvers, acteurs en bijzondere bezoekers die geraakt werden door de verhalen in het Letterenhuis. Muzikale intermezzo’s wisselen de gesprekken af. Daarna wordt er nagepraat met een drankje.

Donderdag 23 mei van 20 tot 21.30 uur, Stukken van Schrijvers 3
Yves Petry over Hugo Claus, schrijvers en de literaire wereld. Dahlia Pessemiers-Benamar over Paul van Ostaijen. Ellen van Pelt over de biografie van schrijver Roger van de Velde. Ludwig Lemaire over onze affichecollectie. Esmé Bos, Bart Voet en Ben Faes laten muzikaal van zich horen.

Donderdag 27 juni van 20 tot 21.30 uur, Stukken van Schrijvers 4
Annelies Beck over haar liefde voor archiefonderzoek. Bernard Dewulf over de schilderijencollectie van het Letterenhuis. Ingrid Weverbergh over Jotie T’Hooft. Sigrid Bousset over het Huis van Herman Teirlinck. Esmé Bos, Bart Voet en Ben Faes laten muzikaal van zich horen.

Kan je er niet bijzijn? Beluister hier de Stukken van Schrijvers.

23 mei en 27 juni in Antwerpen
www.letterenhuis.be

Laat een reactie achter