Parking Cafmeyer

Featured Video Play Icon

De keuze van Ria Pacquée in Kunsthal Extra City.

Voor de tentoonstellingsreeks ‘De keuze van’ vraagt Kunsthal Extra City aan de meest gerenommeerde Antwerpse kunstenaars om een beloftevolle kunstenaar voor te stellen die volgens hen (inter)nationale erkenning verdient. Ria Pacquée selecteerde voor deze tweede editie Elias Cafmeyer.

Cafmeyer creëert bevreemdende installaties in, of geïnspireerd op, de publieke ruimte. Hij verwerkt sporen van stedelijke ontwikkeling en elementen die onze oriëntatie in de stad sturen en ons sociale gedrag weerspiegelen. Voor zijn tentoonstelling in Kunsthal Extra City brengt Cafmeyer architecturale kenmerken van de publieke ruimte binnen in een institutionele context.

Kunstenares Ria Pacquée hoefde niet lang na te denken welke kunstenaar een solo show mocht inkleden in Kunsthal Extra City. Zelf is ze bekend met wat een publieke ruimte is of kan zijn. Sinds 1979 brengt ze toevallige situaties en objecten uit de alledaagse wereld in beeld: de straat, de markt, kerkhoven of de woestijn.

“De keuze voor Elias Cafmeyer lag eigenlijk voor de hand. Ik volg zijn werk al vanaf zijn afstuderen aan Sint-Lucas. Ik ken de ruimte van Kunsthal Extra City en wist dat hij die aankon. Wat me erg aantrekt in Elias’ werk is hoe hij met de publieke ruimte speelt. Daarin raakt hij aan mijn artistieke praktijk. Ik loop zelf veel rond op straat en ken die publieke ruimte door en door. De manier waarop Elias reële elementen uit de publieke ruimte omzet naar een kunstwerk, vind ik heel interessant.”

17 mei tot 30 juni in Antwerpen
www.extracitykunsthal.org

Laat een reactie achter