Vijf tips voor Antwerp Art Weekend

Van donderdag 16 tot zondag 19 mei zetten ruim zeventig galeries, art spaces, musea en pop-ups hun deuren wagenwijd open.

Het hele weekend spreiden ze de immense verscheidenheid tentoon die Antwerpen op artistiek vlak te bieden heeft.

AAIR
AAIR is de bundeling van de initiatieven AIR Antwerpen en Studio Start en richt zich op het aanbieden van betaalbare ateliers en residenties voor kunstenaars, atelierwerking en uitwisselingen. Tijdens Antwerp Art Weekend worden het gebouw, programma en de visuele identiteit ingehuldigd. Daarbij opent ook de tentoonstelling Null Island met deelnemende kunstenaars Koba De Meutter, Alexis Gautier, Runo Lagomarsino, Cristina Lucas, Monica Restrepo & anna Maria Millán, Tianzhou Chen en STRT Schot 2018 winnaar Miguel Angel Montoya.

Ploegstraat 27, 2018 Antwerpen. www.aair.be

 

Annie Gentils Gallery
In 1985 opende Annie Gentils haar galerij in hartje Antwerpen, toen ze de experimentele ruimte Montevideo achter zich liet. De Annie Gentils Gallery wil een platform zijn voor hedendaagse Belgische kunst en internationale kunstenaars. Deze lente exposeren Pieter Laurens Mol en Kris Fierens in een duotentoonstelling.

Peter Benoitstraat 40, 2018 Antwerpen, www.anniegentilsgallery.com

Lees hier het interview met Annie Gentils voor het magazine 100% EXPO van maart.

 

Arte
Arte laat zich vormen door de kunsten. Ze willen meer zijn dan een kledingmerk en zetten zich neer als creatief label. Voor Antwerp Art Weekend werkt Arte samen met Benny Van den Meulengracht-Vrancx wiens kunst zich verdiept in het zijn en de ander, het zien en gezien worden. Benny’s tekeningen vormen de inspiratie voor nieuwe kledingstukken.

Kammenstraat 54, 2000 Antwerpen. www.arte-antwerp.com

 

De Studio
Uitvalsbasis om het Antwerp Art Weekend te ontdekken, is DE Studio. Daar cureert Petra Heck de tentoonstelling Conversing Motherboards met werk van Raphaela Vogel, Josefin Arnell, Yamuna Forzani en Geo Wyeth. Op zaterdag verzorgt Subbacultcha Belgium er De Nacht van de Beeldende Kunst met optredens en dj’s van 21u tot in de vroege uurtjes.

Maarschalk Gerardstraat 4, 2000 Antwerpen, www.destudio.com 

 

Het Bos

Ben je niet zo gebrand op kunst? Het Bos viert zijn vijfde verjaardag en pakt uit met een monster van een taart. Eetbaar of misschien niet, een bataljon van bakkers bundelde hun krachten om een meesterwerk te maken onder de noemer Antwerp Taart. Haal een spie om 14 uur. Nu je daar toch bent, neem dan ook een kijkje naar het werk van kunstenaar Guy Rombouts die vier dagen lang het gebouw van een nieuw verflaagje voorziet.

Ankerrui 5-7, 2000 Antwerpen, www.hetbos.be

 

Het volledige programma op www.antwerpart.be

Laat een reactie achter