Daar waar film en theater elkaar tegenkomen.

De voorstelling Que Sera Sera zet Hitchkock, Truffaut en Godard tegenover elkaar.

In 1962 beantwoordt Alfred Hitchkock 500 vragen die Cineast-criticus François Truffaut verwerkte in het naslagwerk Le Cinéma selon Alfred Hitchkock. In dat interview dat zich tot een week uitspreidde, wil Truffaut tot de diepte gaan over de werkwijze van de regisseur, film per film.


In 2019 maken Damiaan De Schrijver, Bert Haelvoet en Matthias de Koning een theatervoorstelling van dit iconische boek. Ze brengen op basis van dit en ander bronmateriaal een wereld vol Mac Guffins, kijkersbedrog, surprise en suspense naar de toneelplanken.


De voorstelling van toneelgezelschap STAN bestaat uit drie interviews die ze door elkaar hebben gemixt: François Truffaut met Alfred Hitchcock, Dick Cavett met Hitchchock en Dick Cavett met Jean-Luc Godard. De drie experts komen aan het woord en vertellen over hun beroep. Aan de hand van hun woorden vertellen ze een verhaal over film, kunst en hoe je iets maakt. De voorstelling kun je omschrijven als een pseudodocumentaire.


Try-outs 16 tot 22 mei in Antwerpen
5 tot 7 juni in Mechelen
www.stan.be


Lees een interview met schrijver/speler Bart Haelvoet in Filmmagie.

Laat een reactie achter