Een verhaal over anders zijn

In Stella, ster van de zee (6+) vinden een visser en zijn vrouw op een dag een kindje in hun netten.

Niemand weet waar het vandaan komt. Ze beslissen om het te houden en noemen het Stella, Ster van de Zee. Dat Stella anders is dan andere kinderen, daar komen ze pas na een tijdje achter. Zal Stella kunnen blijven? Wil ze ook blijven? Het theaterstuk voor kinderen is een sprookje over eenzaamheid, anders zijn en je plaats zoeken in de grote wereld. 

Illustratrice en schrijfster van het verhaal Gerda Dendooven liet zich inspireren door onthutsende foto’s van aangespoelde vluchtelingen, en de verschrikkingen die kinderen in oorlog treffen. Maar ook door het universele verhaal over anders zijn, over je roots willen vinden. 

De muzikale omlijsting werd gevormd door electropop van Samowar en het koor de Bronstige Bazooka’s.

19 mei in Mortsel
22 mei in Geel
www.froefroe.be

Laat een reactie achter