Oum Kalthoum Tribute

Featured Video Play Icon

Tarab is de Arabische term voor een verandering in stemming of emotie door het luisteren van .

De Nederlands-Marokkaanse zangeres  Karima El Fillali wil mensen ook in vervoering brengen. Haar concert is een ode aan de Egyptische zangeres Oum Kalthoum (1904-1975). Deze koningin van de tarab, ook wel ‘Ster van de Orient’ genoemd, omringde zich met de beste componisten en dichters uit haar tijd. Zelfs 40 jaar na haar dood zijn de albums van Oum Kalmthoum de best verkochte albums in de Arabische taal.

Karima El Fillali zal met een ensemble bestaande uit het Amsterdams Andalusisch Orkest en Arabische meestermuzikanten liederen uit verschillende periodes van het leven van Oum Kalthoum brengen. Ze vult de avond aan met  persoonlijke verhalen en licht toe welke impact Oum Kalthoum had.

14 april in Antwerpen
arenbergschouwburg.be

 

Laat een reactie achter