Deadly Affairs

Featured Video Play Icon

De onderzoekstentoonstelling in Kunsthal Extra City focust op de wereldwijde handel in giftige afvalstoffen.

Deadly Affaires toont aan dat de privileges en burgerrechten van het Westen alleen standhouden door de exploitatie van landen en het milieu elders. Kunstenaars uit binnen- en buitenland nemen het ‘giftige’ vanuit verschillende invalshoeken onder de loep. Ze onderzoeken welke macropolitiek en sociale ketens de productie van giftige stoffen en hun onrechtvaardige verdeling over de wereld mogelijk maken. Tegelijk leggen ze de fysieke en emotionele sporen bloot die het gif achterlaat. De kunstwerken krijgen een plaats tussen verhalen, gedichten en spreekwoorden die illustreren dat spreken over het ‘giftige’ altijd zowel collectief als persoonlijk wordt ervaren. Deadly Affairs wil bijdragen aan een breder begrip van het ‘eigendomsrecht’ van het milieu. En aantonen dat de ongelijke verdeling van milieurampen een politiek probleem is, inherent aan kwesties als kapitalisme, klasse en ras.

Tot 30 juni in Antwerpen
www.extracitykunsthal.org 

Laat een reactie achter