Wat valt er?

Featured Video Play Icon

Dimitri Leue kruipt in de huid van zijn grootvader.

De achternaam deelden ze al, nu ook het dragen van sloefen en een snor. De jonge Leue ontvouwt een brief van de oude, van daaruit vertrekt de voorstelling Wat valt er?. Het is een warme nostalgische vertelling die herkenbaarheid oproept.

De theatermaker gebruikt het publiek als tegenspelers. “Samen maken we de voorstelling met de energie van ons allen. Je maakt de voorstelling mee, je schouwt ze niet toe. Ik wil dat de mensen mee betrokken zijn en het gevoel hebben dat het ook over hun grootouders gaat.”

“Het is nostalgisch over zijn manier van praten, van dingen verzamelen. Wij hadden het internet, mijn grootvader had een huis vol boeken waarvan hij elk daarvan wist liggen. Wilde je een boek over de schoenen van Napoleon? Dan verdween hij drie minuten om terug te komen met dat boek. Hij was een wandelende encyclopedie als hij in zijn huis was.”

Wat valt er? is een nostalgisch, humoristisch verhaal over de liefde.

 

3 april in Lier
12 april in Antwerpen
19 april in Mortsel
20 april in Hoboken
25 april in Hoogstraten
26 april in Turnhout
24 mei Willebroek
5 juni Turnhout
garifuna.be 

Laat een reactie achter