Exploring Matter

De biedt een confrontatie tussen twee Belgische naoorlogse kunstenaars: Francis Olin en Ralph Cleeremans.

Beiden experimenteerden met diverse technieken in hun zoektocht om de materie te sublimeren, wat leidde tot twee zeer verschillende, maar toch verwante paden. De interactieve reliëfs die volgens de grillen van het licht veranderen van Olin worden naast de werken van Cleeremans getoond. Die laatste ging op zoek naar originele vormen door middel van bewerking van metalen.

De expo Exploring Matter’is ondergebracht in een deel van het Maurice Verbaet Center en sluit aan bij Private Choices 2, dat een grotere en vooral erg kleurrijke variëteit aan werken van naoorlogse Belgische kunstenaars uit de private collectie toont.

Tot 30 juni, zaterdag en zondag van 13 tot 18 uur, vrije toegang.
verbaet.com

Laat een reactie achter