Vreugdevol ballet

Featured Video Play Icon

In JOY komt de vrolijkheid en speelsheid naar boven. 

Het fascinerende en eigenzinnige tweeluik JOY is opgebouwd rond twee zwaargewichten van de Zweedse dans vandaag: Johan Inger en Alexander Ekman. Elk met hun eigen bewegings- talen en individuele zicht op de dans. Beide choreografen zoeken de grenzen op van de absurditeit en balanceren tussen humor en ernst. “Er zit veel humor in, terwijl andere balletvoorstelling vaak dramatisch en serieus zijn,” vertelt danser Philip Lens. “Het gaat van donker naar zacht, van kleurrijk naar subtiel en intiem. Het is alles tezamen.”

Een kleine groep van acht dansers laat zien wat ze in hun mars hebben. “Terwijl we bij een gewone productie met ongeveer 25 dansers het eigen maken, zal het nu zweten worden. Bij B.R.I.S.A zijn er zelfs geen gordijnen waardoor we non stop in het stuk blijven.” Met volle overgave, vreugde, energie, windblazers en hoop is JOY een tegengif voor de donkere zijden van het leven.

29-31 maart en 2 april in Antwerpen
operaballet.be

 

Laat een reactie achter

Meer tips