Ballades door Dex en Verspecht

Featured Video Play Icon

Augustus 1983. Er slaat een vonk over tussen Kenny Rogers en Dolly Parton.

In 1980 scoort Kenny Rogers een nummer 1-hit met Lady, in 1981 doet Dolly Parton dat met 9 to 5. Twee jaar later is het bingo voor hun duet Island in the Stream. Tot op vandaag zijn beide countrysterren goed voor een slordige 200 hitnoteringen en een kwart miljard verkochte LP’s/cd’s.

Tussen Barbara Dex en Gunter Verspecht sloeg ook een vonk over toen ze in 2013 een ode brachten aan Yasmine. Dat ze graag nog eens samen wilden werken, stond vast. Uit hun gezamenlijke passie voor countrymuziek werd een concertreeks geboren die een ode is aan de twee muzieklegendes. “Het is een mix van ritmische songs en heel schoon ballades,” vertelt Dex. “In de voorstelling houden we die klein en intiem omdat dat de sterkte is van de songs. Ze blijven overeind met stem en gitaar.”

Dollymentary gaat verder dan enkel melodie. De titel van de voorstelling geeft weg dat je ook heel wat te weten komt over de artiesten. “We geven een bloemlezing van hun carrières door bijvoorbeeld weetjes te vertellen,” verklaart Verspecht aan. “Het gaat een mix zijn”, vult Dex aan. “Het publiek gaat mee zitten in het verhaal wanneer ze komen luisteren.”

15 maart in Westerlo
19 maart in Berchem  
21 maart in Heist-op-den-Berg
4 april in Boechout
18 mei in Merksem

Garifuna.be

Laat een reactie achter

Meer tips