Het legoblokje in zijn nopjes

Featured Video Play Icon

Het iconische bouwsteentje blaast dit jaar 60 kaarsen uit.

In Mechelen stalt het Speelgoedmuseum verschillende legoreeksen uit in een tentoonstelling. Daartoe behoren de oude blokjes die nog geen nopjes hadden, en dus niet in elkaar konden klikken. Ook modernere verzamelitems voor volwassenen laten zien wat allemaal mogelijk is. Fantasie en creativiteit is voor groot en klein.

Bedenker Ole Kirk Christiansen richtte in 1932 het bedrijf Lego op met houten speelgoedjes. In 1958 kwam het eerste blokje met noppen op de markt. Op die basis werd verder gebouwd. Koop je nu een doos Lego in de speelgoedwinkel, dan kun je de inhoud perfect klikken op die uit een doos van 60 jaar geleden. Over duurzaamheid gesproken!

tot 7 april
Kom op zaterdag 9 en zondag 10 maart naar de Legobeurs.
Speelgoedmuseum.be

Laat een reactie achter

Meer tips