Fred Bervoets

Featured Video Play Icon

Tot 14 april loopt de tentoonstelling met oudere en recente werken.

Fred Bervoets werkt al bijna een halve eeuw samen met de galerij De Zwarte Panter. Hij begon op zijn veertiende met schilderen en kan geen dag zonder. “Het is een noodzaak,” zegt hij. In recenter werk figureert Fred Bervoets zelf steeds vaker omdat hij door die emoties meer verhalen en dromen kwijt kan.

Naast enkele monumentale etsen staan een reeks nachttekeningen, zogenaamde ‘Night drawings’ centraal, waarmee hij ’s nacht zijn energie kwijt kon. In deze nachtboeknotities herken je meteen zijn eigen techniek die hij over de voorbije decennia ontwikkelde, onder meer met zwart krijt opgehoogd. De expositie is een vervolg van Bervoets vorige, toen onder de titel ‘Het atelier’.

Tot 14 april in Antwerpen
dezwartepanter.com

Laat een reactie achter

Meer tips