Zoekend naar zielenroerselen

Featured Video Play Icon

“Tsjechov zit in de zielenroerselen van de mens te wroeten en dat was wel iets voor ons.”

In Den beer heeft mij gezien brengen Sien, Jessa en Sofie een deels realistisch en deels fictief verslag uit van een reis naar Rusland, geïnspireerd op de Drie Zusters van Tsjechov en de grote mogendheid van vandaag.

Het begon allemaal met de vrouwen van Shakespeare. Tijdens hun tournee van de voorstelling L’étude kwam het idee naar boven om zich te wagen aan het stuk de Drie Zusters. Omdat de drie zussen droomden om naar Moskou te gaan, maar dat nooit deden, trokken de drie actrices hun warmste jas aan. Ze namen het heft in handen en vroegen een schrijfresidentie in de stad aan.

In deze voorstelling pogen de drie Rusland te begrijpen, maar evengoed zichzelf. Af en toe richten ze hun blik op elkaar. Ze vullen de zaal met humor, wanhoop en de nodige frivoliteit.

6-9 maart in Mechelen
21 maart in Deurne
30 maart in Mortsel
4 april in Mol
5 mei in Antwerpen

Arsenaallazarus.be

 

Laat een reactie achter

Meer tips