Jeugdboekenmaand

Featured Video Play Icon

Van 1 tot en met 31 maart duiken we samen in de boeken.

Er zijn goede vrienden, beste vrienden, verloren en vergeten vrienden, vrienden van op school, vrienden van de voetbalclub, vrienden die familie zijn, oude vrienden, nieuwe vrienden, voorlopig onbekende vrienden, onzichtbare vrienden, boekenvrienden, dierenvrienden, Facebookvrienden, verre vrienden, vrienden voor heel even en vrienden voor altijd.

Van 1 tot en met 31 maart is het Jeugdboekenmaand. Onder de noemer van het thema “vriendschap” zetten de bibliotheken deze maand de mooiste kinderboeken in de kijker.

Wij prikten alvast enkele activiteiten uit de kalender:

Pieter Konijn
Blinde Vinck speelt de voorstelling Pieter Konijn, een ondeugende, onderhoudende, ontspannende en onvergetelijke kleutervoorstelling gebaseerd op de onsterfelijke karakters van Beatrix Potter.

6 maart van 10.30 tot 11.30 uur in Rijkevorsel
vanaf 3 tot en met 12 jaar, gratis

Als ik een dinosaurus had
Een meisje droomt ervan om een huisdier te hebben: ze wil een dino! Die kan prima mee naar school, eet lekker alle broccoli en kool op en de bank die in de kamer staat is ruim genoeg voor vier. Het past precies: drie mensen en een groot, gezellig dier. Kom luisteren naar een bijzonder vriendschapsverhaal. Daarna gaan we er al knutselend mee aan de slag!

9 maart van 14 tot 15 uur in Turnhout
vanaf 3 tot en met 6 jaar, gratis

De kleuren van vriendschap
In een vriendschap breng je allebei kleur waardoor een nieuwe kleur ontstaat. Creatieve workshop vertrekkend vanuit het boek ‘Geeltje en Blauwtje’ van Leo Leonni, over kleuren en anders leren kijken naar nieuwe dingen.

13 maart van 14.30 tot 15.30 uur in Merksem
vanaf 3 tot en met 6 jaar, gratis

Wilde Haren
Leeuw Loewis is het zat, al die gevaren op zijn pad! Hij ziet niets en doet zich altijd pijn. Wie bevrijdt hem van zijn wilde haardos? Het verhaal ‘Wilde Haren’ van Hanne Swinnen werd herwerkt tot een ‘mini-musical’. Samen met het popje Sofietje en verschillende muziekinstrumenten komt het verhaal tot leven.

23 maart om 10.30 uur in Berendrecht
vanaf 3 jaar, gratis

Handletteren
Ben jij net als wij ook zo gek op handgeschreven kaarten of wil je graag een boekenlegger met je favoriete quote? Schrijf zelf je mooiste brief naar jouw vriend(in) in deze workshop. Hier leer je alles over hoe je letters kan doen zingen en dansen op papier.

27 maart van 14 tot 16 uur in Kalmthout
vanaf 10 tot en met 14 jaar, 15 euro

Laat een reactie achter

Meer tips