Het lexicon van Laure Prouvost

Featured Video Play Icon

Beelden flitsen terwijl je loopt door het doolhof dat de tentoonstelling AM-BIG-YOU-US LEGSICON is.

De 41-jarige Laure Prouvost begon als videokunstenaar, maar die benaming zou nu te beperkend zijn wanneer je hier het overzicht van haar oeuvre ervaart. Video vormt wel nog steeds de basis van haar installaties. Beeld wisselt af met woord, vaak van ambigue of dubbelzinnige betekenis voorzien. Naast oude installaties is er in M HKA ook nieuw werk te ontdekken zoals een fontein in de vorm van een octopus. Volgens Prouvost moet de mens meer zijn zoals het dier dat denkt met zijn tentakels, heel intelligent is, weinig geheugen heeft, maar in een heel directe relatie tot de wereld leeft.

Nog tot 19 mei in M HKA, te Antwerpen
muhka.be

Laat een reactie achter

Meer tips