Handwerk Bandwerk

Featured Video Play Icon

Je staat 's ochtends voor de kleerkast en kiest welke kleren je aantrekt. Naast het weer zijn bepaalt je positie in de maatschappij, je bezigheden voor die dag, je financiële middelen en persoonlijke keuzes bepalen welke kleren je draagt. Dit was ook zo in de 19de eeuw.

In het Taxandriamuseum krijgt elke zaal een extra textiel- en kostuuminterpretatie. Een uniek kledingstuk met een verhaal. Zo leidt de wereld van de valkeniers naar kleding van boswachters en jagers; de ontwikkeling van de Kempen naar streekdracht, en de centrale rol die Turnhout speelde voor de aankoop van kleding. Vanaf de 19de eeuw kon men er terecht voor allerlei kleding en accessoires. Prentkaarten, foto's en advertenties geven een blik op kledingwinkels uit lang vervolgen tijden.

Tot 22 december 2019
taxandriamuseum.turnhout.be

Laat een reactie achter

Meer tips