Wonderkamer van Axel Vervoordt

Featured Video Play Icon

DIVA pakt uit met een eerste tijdelijke tentoonstelling. Daarin staat de verwondering centraal. De ‘Wonderkamer I: Axel Vervoordt’ is de start van een reeks waarin bijzondere gastcuratoren hun interpretatie geven van een zeventiende-eeuwse wonderkamer.

Wonderkamers
In de renaissance haalden veel gegoede burgers kunstvoorwerpen, edelsmeedkunst en allerhande exotische curiosa in huis. Die etaleerden ze in ‘constkamers’ of ‘Wunderkammer’, waar ze nieuwsgierige gasten hoopten te verbluffen met hun rijkdom en goede smaak. Naast drie ruimtes binnen de vaste opstelling, vol parels uit de eigen collectie, richt DIVA nu ook een tijdelijke wonderkamer in.

De smaak van Vervoordt
Internationaal gewaardeerd kunsthandelaar en interieurarchitect Axel Vervoordt geeft als eerste zijn hedendaagse interpretatie van een wonderkamer. Vervoordt maakte naam als curator van tentoonstellingen in Palazzo Fortuny in Venetië en binnenhuisarchitect van sterren als Robert de Niro en Kanye West. Niet alleen kent hij de wereld van de edelsmeedkunst. Hij weet ook als geen ander persoonlijke, wonderlijke en esthetisch verfijnde combinaties te maken.

Verwondering en nieuwsgierigheid
Voor zijn wonderkamer dook Vervoordt in de collectie van DIVA. Zijn persoonlijke selectie vulde hij aan met stukken uit zijn eigen verzameling en bruiklenen. Van het MAS tot het Victoria and Albert Museum. Van Afrikaanse kunst tot werk van Anish Kapoor en Marina Abramovic. Door naturalia en exotica te combineren met oude en hedendaagse kunst creëerde hij een kunstzinnige ruimte die voor alles verwondering oproept.

Tot 28.04.2019
DIVA, Antwerp Home of Diamonds
Suikerrui 17-19, Antwerpen

Groepsboekingen voor meer dan 15 personen kunnen worden gecombineerd met een ticket voor de permanente tentoonstelling 'DIVA, a Brilliant Story' en kosten €13 per persoon. Wil je ook nog een gids, contacteer dan Info Cultuur op 03 338 95 85 of via divaantwerp.be

foto: Sven Coubergs

Laat een reactie achter

Meer tips