Hocus Pocus Speelkaart

Die ene speelkaart die magisch wordt geraden, of die plots ergens anders tevoorschijn komt ... Overal ter wereld treden goochelaars op die je te snel af zijn. Hun trucs met speelkaarten zijn soms eeuwenoud.

Hocus Pocus Speelkaart' is een eerbetoon aan deze vingervlugge artiesten bij wie het lijkt alsof het onmogelijke gebeurt. De tentoonstelling focust enerzijds op het manipulatieve aspect van de trucs, de vingervlugheid met kaarten. Anderzijds ontdek je vanalles over ‘valse’ of getrukeerde kaarten, die het goochelen vergemakkelijken.

Affiches, foto's en goochelscènes uit oude tv-shows versterken de magische sfeer en spelen uiteraard ook in op je jeugdsentiment. En als je goed oplet, neem je misschien wel een aantal goochelkunstjes mee naar huis!

Hocus Pocus Speelkaart
Tot 31.01.2019
Nationaal Museum van de Speelkaart
Druivenstraat 18, Turnhout
speelkaartenmuseum.turnhout.be

Laat een reactie achter

Meer tips