Vossen

Verrassend en speels. Zo komt het middeleeuwse verhaal van Reynaert de vos deze zomer tot leven. Het dierenepos is het vertrekpunt voor een heus belevingstraject in het Waasland.

Dat voert je langs boeiende kunstwerken en ultramoderne animaties. Langs heel wat erfgoed en natuurschoon ook.

Weidse landschappen
De expeditie ‘Vossen’ neemt jong en oud mee op een fietstocht doorheen het Vlaamse Waasland en Nederlands Zeeuws-Vlaanderen. De weidse landschappen hier ontstonden tijdens de middeleeuwen, toen ze werden ingepolderd door de grootste Vlaamse abdijen. Het zijn deze polders die het decor vormen voor het verhaal van Reynaert de vos.

Tijdens je tocht – die je uiteraard ook met de auto kan maken – kom je natuurgebieden tegen met kreken, rietlanden en oude zeearmen … Zij zijn de habitat van wilde paarden, zangvogels en zelfs beschermde amfibieën.

5 expo’s voor de prijs van 1
Op verschillende tentoonstellingslocaties wordt het 13de-eeuwse verhaal van Reynaert op een verfrissende manier verteld. Telkens weer duikt de sluwe vos op. In exporuimte ’t Scriptorium en het sculpturenpark bij Burcht Singelberg bijvoorbeeld. Maar ook in ’s Landshuis, waar hij digitaal tot leven komt en waar daarnaast een expo rond oude marteltuigen loopt.

Het Huis van Zonde wijdt dan weer een expo aan de zeven hoofdzonden en toont topstukken van onder meer Rubens, Bouts en Teniers. In het Mercatorhuis tot slot krijg je een inkijk in het historische landschap van Reynaert. Beelden van hedendaagse kunstenaars bevolken er de tuin.

Overal slaan verrassende multimediale applicaties en speelse technologische snufjes de brug tussen heden en verleden. Want Reynaert is van alle tijden. En misschien wel actueler dan ooit.

Vossen
Tot 30.09.2018
www.vossen.vlaanderen
De fietstocht vormt een lus en is volledig bewegwijzerd. Je kan starten en eindigen in het Vlaamse Kallo óf in het Nederlandse Hulst.

Laat een reactie achter

Meer tips