Zomerse beiaardconcerten

In juli en augustus organiseert Museum Vleeshuis elke maandag om 20 uur beiaardconcerten.

Het laatste zomerse concert op 27 augustus is een primeur: de hoogste jukebox van ’t stad.

De beiaard is een veelzijdig instrument. Naast werken die speciaal voor de beiaard gecomponeerd worden, kunnen er verschillende muziekstijlen op gespeeld worden. Klassieke muziek van Bach of Mozart, Antwerpse klassiekers van The Strangers of Slongs Dievanongs, hedendaagse pop van K3 of Ed Sheeran, rock van Queen of nummers van muzikale duizendpoot David Bowie. Gastbeiaardiers uit binnen- en buitenland én stadsbeiaardiers Liesbeth Janssens en Koen Van Assche zorgen voor een gevarieerd programma.

Als slot pakt Museum Vleeshuis uit met een primeur: de hoogste jukebox van ’t stad. Tot 20 augustus kan je op www.museumvleeshuis.be kiezen uit 50 liedjes. De 12 meest gekozen liedjes zullen op 27 augustus gespeeld worden op de beiaard.

 

Beiaardconcerten iedere maandag van juli en augustus, van 20 tot 21 uur

Laat een reactie achter

Meer tips