Vele wegen leiden naar Museumnacht

Drukken met een pastamachine. Op ontdekkingstocht met een accordeonist. Of kennismaken met een briljant nieuw museum. Op 4 augustus houden 22 musea ‘s nachts hun deuren open. Met 1 ticket kan je ze allemaal bezoeken én genieten van heel wat verrassende activiteiten. Te voet, per fiets of met een pendelbus geraak je overal!

Inspiratie voor jouw Museumnacht vind je in overvloed op www.museumnacht.be. Uiteraard kan je helemaal zelf je programma uitstippelen en van museum naar museum wandelen. Maar je kan ook de Antwerp Museum App downloaden en de Museumnacht-route volgen.

Op twee wielen
Met de fiets kan je nog meer doen tijdens Museumnacht. Heb je er zelf geen? Bij aankoop van je ticket reserveer je voor € 6 extra een huurfiets. Daarnaast kan je ook de Antwerpse Velo-fietsjes gebruiken. Ontdek alle stations en koop een dag- of weekpas via www.velo-antwerpen.be.

Liever persoonlijke begeleiding? Schrijf je dan in voor een gegidste fietstocht. Voor € 6 extra nemen de gidsen van Expeditie De Stad en Cyclant je op sleeptouw. Onderweg vertellen zij hun favoriete stadsverhalen. En maak je kennis met AMUZ, het Felixatelier, het Fotomuseum en Museum Plantin-Moretus. Ideaal voor een eerste kennismaking.

Laat je vervoeren
Tussen 19.00 en 1.30 uur rijden pendelbussen langs de musea in het stadscentrum. Op vertoon van je Museumnacht-polsbandje kan je elke 10 minuten opstappen aan een van de haltes. En elke 20 minuten pendelt een historische tram van het Vlaams Tram- en Autobusmuseum tussen de Leopoldplaats (achter Nationale Bank) en Stadsbrouwerij De Koninck.
Dankzij de nachtbus tot slot geraak je na een wonderlijke nacht ook vlot weer thuis. Vanaf 0.59 uur brengt de pendelbus je van halte Meirbrug of M HKA naar Park & Ride Linkeroever.
Museumnacht
04.08.2018
Naast het volledige programma vind je op www.museumnacht.be ook alle praktische info. En je kan er nu al je tickets bestellen!

Laat een reactie achter

Meer tips