Bulliphant in Jazzzolder Mechelen

De bandnaam van het Belgisch-Nederlands-Portugese kwintet Bulliphant is een samentrekking van 2 intimiderende beesten. Bandleider/saxofonist Ruben Verbruggen en zijn kompanen trekken die fascinatie nog wat verder door. Er wordt gewerkt met composities, maar die zetten dan wel in op maximale vrijheid.

De levendige, vrijzinnige jazz van het kwintet zoekt grenzen op. Dat gebeurt op speelse en spitsvondige wijze; zelfs in de rustige gedeelten barst het van de muzikale ideeën. Het frisse evenwicht van speelsheid en experiment zorgt ervoor dat de aandacht zelden verslapt en de oren voortdurend geprikkeld worden.

Je krijgt als luisteraar alle hoeken van de kamer te zien, maar zonder afmattend effect. Deze muziek gééft energie. Bulliphant maakt muziek die virtuoos mag zijn, maar ook gewoon mooi is. En vooral: leuk. Een waar genot om naar te luisteren.

Met Bart Maris (trompet), Ruben Verbruggen (sax), Thijs Troch (synthesizer & electronica), Gonçalo Almeida (contrabas) en Friso Van Wijck (drums & percussie).

Bulliphant
27 juli om 20.30 uur
Jazzzolder (Onze Lieve Vrouwestraat 52, Mechelen)

Laat een reactie achter

Meer tips