Zomerworkshops MoMu te gast bij DIVA

Deze zomervakantie kunnen kinderen weer volop creatief aan de slag tijdens de vakantieateliers van MoMu.

Hou jij ook van mode? Ben jij benieuwd naar het gloednieuwe diamantmuseum? Dan zijn de MoMu/DIVA zomerateliers echt iets voor jou. Ben je tussen 5 en 12 jaar en heb je interesse, schrijf dan snel in voor één van de ateliers op deze schitterende locatie. Tijdens deze workshops ga je mee op zoek naar de relatie tussen edelstenen en stoffen, juwelen en kledij, diamant en mode. Gewoonweg briljant!

Je hebt de keuze uit deze workshops:

Een diamant in al zijn facetten - 5 juli van 10.00 tot 16.00 uur (8-12 jaar)
Aan de hand van verschillende technieken maak je in 3 stappen een gigantisch modieus architecturaal juweel. Vertrekkend vanuit de typische vorm van een geslepen diamant, speel je voor één dag mode-, juweelontwerper en architect.

Samen kralen - 13 juli van 10.00 tot 13.00 uur (5-7 jaar)
Kralen kunnen rond de hals. Kralen kunnen ook als krans, of rond de vinger. Kralen kunnen ook als slinger. Samen kralen is fijn.

Broche alarm - 27 juli van 10.00 tot 13.00 uur (5-7 jaar)
Lieve broche, met je gouden rand. De mooiste speld van het hele land. Ik ben jou kwijt geraakt in het DIVA-museum. Dat is voor mij een groot probleem. Ik ben altijd zo fier. Wanneer ik mijn kleren en rugzak met jou versier. Wie komt met mij het museum doorzoeken? In kamers, kasten en alle hoeken.

Zomerglinsters - 31 juli van 10.00 tot 16.00 uur (10-12 jaar)
Hou jij van mode en ben je ook zo benieuwd naar het gloednieuwe diamantmuseum? Dan is de workshop 'Zomerglinsters' iets voor jou! Ontdek het nieuwe diamantmuseum op eigen ritme en laat je fantasie de vrije loop tijdens het ontwerpen van je eigen diamant. Gewoonweg briljant!

Toverlijm - 7 en 28 augustus van 10.00 tot 16.00 uur (8-12jaar)
Leer DIVA kennen met Toverlijm, een spannende knutselworkshop voor creatieve juweelontwerpers in spe. Nadat je de tentoonstelling en de wondere wereld van DIVA bezocht hebt, ga je zelf aan de slag. Maar niet met zilver en diamanten, wel met draad, wol, pareltjes, pluimpjes … en ook met houtlijm, verf en haardrogers! Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Schrijf je snel in!

Een draagbaar ruimteschip - 16 augustus van 10.00 tot 16.00 uur (8-12 jaar)
Klaar om op reis te gaan naar de maan? 3, 2, 1… take off! We maken een ruimteschip voor om je nek. Verzamel plastic materialen die bij jou passen zoals flessen, dopjes en potjes ... en breng ze mee naar het museum.

Juwelen uit stof - 20 augustus van 10.00 tot 16.00 uur (8-12 jaar)
Wist je dat je met restjes stof ook juwelen kan maken? Ga zelf aan de slag en ontwerp je eigen juwelen.

Zomerworkshops MoMu
DIVA, Suikerrui 17-19, Antwerpen
Reserveren kan via Info Cultuur (Wisselstraat 12 - T 03 338 95 85) of www.momu.be.

Laat een reactie achter

Meer tips