Fotofestival AntwerpPhoto in Loodswezen

De allereerste editie van AntwerpPhoto, een fotofestival in het Loodswezen op de Antwerpse Scheldekaaien, pakt uit met nieuwe beelden van Anton Corbijn.

De eerste editie van AntwerpPhoto loopt van 24 juni tot 30 september. Locatie is het Loodswezen, een beschermd 19de-eeuws gebouw op de Scheldekaaien dat voor het eerst wordt opengesteld voor het publiek.

Het fotofestival pakt uit met 4 exposities. Een groepstentoonstelling van Belgische fotografen toont werk van onder meer Frederik Buyckx, Stephan Vanfleteren en Carl De Keyzer. Je ziet er ook een reeks werken van documentairefotograaf Michael Wolf over hoogbouw in miljoenenstad Hongkong en maakt kennis met de laureaten van de Prix Carmignac, een prijs die wordt uitgereikt aan fotografen die onderzoeksreportages maken op plaatsen waar mensenrechten onder druk staan.

Bovendien krijg je ook nooit eerder getoonde foto’s van de Nederlandse topfotograaf Anton Corbijn te zien. De solotentoonstelling 1-2-3-4 toont meer dan 400 minder bekende werken van Corbijn. Je kan je vergapen aan portretten van muzikanten als David Bowie, Neil Young, Joe Cocker, Johnny Cash, Morissey, Courtney Love ...

AntwerpPhoto
24 juni-30 september
www.antwerpphoto.be

Laat een reactie achter

Meer tips