Samen tekenen

Het hele jaar door verzorgt het Borgerhoutse artistiek collectief DOP platform tekenateliers voor volwassenen en kinderen, op verschillende locaties in de stad.

Tekenplezier staat voorop, maar DOP steekt zijn idealen niet onder stoelen of banken: een beter klimaat voor kunstenaars en een betere stad door kunst. Waar de meeste cursussen in de zomer even stilliggen, vult DOP platform de leemte met Tekentuig.

Tekentuig is een fijne plek met een ongedwongen sfeer waar mensen samen kunnen tekenen. Het is geen workshop, maar een atelier. Niet het resultaat, maar artistieke ontwikkeling staat voorop. Voor wie daar behoefte aan heeft, is er begeleiding door een professionele kunstenaar.

Er is een basisatelier, een atelier portrettekenen en tekenen naar de waarneming, telkens op bijzondere Antwerpse locaties, zoals Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience of het Rubenshuis. Tijdens de schoolvakantie zijn er ook ateliers voor kinderen, rond thema’s, zoals monsters of het oerwoud.

Academiestudenten en docenten maken graag gebruik van de ateliers om hun vaardigheden te onderhouden, maar ook veel mensen uit de buurt vinden hun weg naar de ateliers. Grote namen en starters zitten er zo naast elkaar.

www.dopplatform.be.
Check www.facebook.com/tekentuig voor programma en inschrijvingen

Laat een reactie achter

Meer tips