Wachten op Do Groot

De Frivole Framboos zet de tijd op zijn kop en vraagt zich af of Stromae Mozart zou hebben geïnspireerd? Kan James Last van invloed zijn geweest op Wagner? En hoe zouden Bach en Beethoven hebben geklonken als Wagner voor hen had geleefd?

Met cello, piano en zang bereiden Peter Hens en Bart Van Caenegem al jaren smakelijke recepten. Die serveren ze als De Frivole Framboos in allerlei talen in theaterzalen over heel Europa. Maar hun nieuwe voorstelling brengen ze in de eigen taal. In ‘Wachten op Do Groot’ gaan ze op zoek naar die ene oermelodie waaruit alles – de hele muziekgeschiedenis – is ontstaan. De noot waarmee alles begon: Do Groot.

Virtuoos leggen ze à volonté verbanden tussen stijlen en ritmes. Zo doet het Vlaamse levenslied een walsje met de Beethovense romantiek. En barst de barokke Bach voor de gelegenheid uit in een levenslustig charmegezang.

12.05 - CC De Mol, Lier
17.05 - CC ‘t Aambeeld, Aartselaar
19.05 - De Djoelen, Oud-Turnhout
31.05 - Gemeentelijke schouwburg, Willebroek
www.maandacht.be

Laat een reactie achter

Meer tips