Vakantieateliers voor kinderen

Gaan jouw kinderen deze zomer op zoek naar de schoonste schatten van de Antwerpse musea? Of maken ze die zelf?

Heel wat musea bieden het hele jaar door rondleidingen, speurtochten en workshops voor de allerkleinsten aan. Zo kunnen zij op een plezante, spannende en leerrijke manier de vaste collecties en tijdelijke tentoonstellingen ontdekken. Daarnaast zijn er activiteiten voor het hele gezin of om samen met de grootouders te doen.

Maar wist je dat verschillende musea tijdens de schoolvakanties ook vakantieateliers organiseren? Dat zijn workshops voor kinderen van 5 tot 12 jaar. Hieronder vind je alvast een kleine greep uit het aanbod op kindermaat van het MAS en het Middelheimmuseum.

Toveren met kleuren
Waar: MAS | Museum aan de Stroom
Leeftijd: 3de kleuterklas, 1ste-2de leerjaar

Wat kan een kunstenaar vertellen met kleuren? Welke kleuren kan je ook rondom jou vinden en welke niet? Welke kleuren maken je vrolijk en welke misschien een beetje bang? In het atelier experimenteer je met kleuren en maak je je eigen kunstwerken. Kunstwerken uit de barokke periode brengen je vast op ideeën. Ga op zoek naar kleuren die kunstenares Michaelina en fotograaf Athos Burez gebruiken ...

Word beeldhouwer voor één dag
Waar: Middelheimmuseum
Leeftijd: 1ste tot 5de leerjaar

Zou jij graag eens in steen kappen zoals een echte beeldhouwer? Eerst ga je in het museumpark op zoek naar een beeld. Daarna kan je zelf in het atelier aan de slag met een blok mergelsteen en met hamer, beitel, rasp en zaag.

Kijk eens hier, wat een raar dier
Waar: Middelheimmuseum
Leeftijd: 2de-6de leerjaar

Kijk eens hier… Wat is dit toch voor een raar dier! Het museumpark staat vol met vreemde en mooie wezens uit de dierenwereld. Ga je mee op safari in onze ‘dierentuin’? In het atelier maak je vervolgens zelf een bijzonder dier met verschillende materialen en gips.

Mysterieuze Michaelina
Waar: MAS | Museum aan de Stroom
Leeftijd: 3de-6de leerjaar

In het museum loopt een tentoonstelling van de mysterieuze Michaelina. Breng haar schilderijen tot leven en kruip in de huid van de afgebeelde personages. Zijn ze blij, triest, boos of verliefd? In het atelier kan je, zoals een echte kunstenaar, naar hartenlust experimenteren. Je gaat aan de slag met een fototoestel, potlood, penseel, klei ... Je kan het zo gek niet bedenken of het kan!

 

Reserveren kan bij de ticketbalie van Info Cultuur.
Adres: Wisselstraat 12 (hoek Grote Markt), Antwerpen
Tel.: +32 3 338 95 85
Meer info én andere ateliers vind je op www.vakantieateliers.be  En er komen er nog bij ...

Laat een reactie achter

Meer tips