De KOE speelt ForsterHuberHeyne

Rebekka de Wit en Willem de Wolf schrijven elkaar brieven over liefde & radicaliteit. De briefwisseling vormt het hart van een theatertekst, die draait rond ‘wisselingen’: stemmingswisselingen, regeringswisselingen en liefdeswisselingen

Rebekka de Wit en Willem de Wolf schrijven elkaar brieven over liefde en radicaliteit. Die brieven ondertekenen ze niet met hun eigen naam, maar met ‘Georg Forster’ en ‘Therese Heyne’. Ze verplaatsen zich in dit beroemde echtpaar dat in Mainz leefde ten tijde van de Franse Revolutie. Hij wereldreiziger en revolutionair, die uiteindelijk tijdens Robespierre’s Terreur gedesillusioneerd, ziek en eenzaam in Parijs sterft. Zij schrijfster, uitgeefster en geëmancipeerde vrouw, die er naast haar huwelijk openlijk een minnaar, Ludwig Huber, op nahoudt.

De briefwisseling tussen Rebekka en Willem vormt het hart van hun nieuwe theatertekst die zal draaien rond het begrip wisselingen. Stemmingswisselingen, regeringswisselingen en liefdeswisselingen. Een stuk over revoluties dus. Over veranderingen in een tijd dat in Europa de allereerste ideologische oorlog woedt en Alle Menschen werden Brüder nog moet worden geschreven.

De KOE - ForsterHuberHeyne
Op tournee, speelt nog in Berchem, Mechelen en Antwerpen.
www.dekoe.be

Laat een reactie achter

Meer tips