Yallah, naar België

Yallah, naar België’ is een komische voorstelling over eerstegeneratie-migranten. Youssef El Mousaoui en Helga Van der Heyden gaan terug in de tijd als Anouar & Aïcha. Terug naar 1964.

België zoekt buitenlandse arbeidskrachten en focust zich hiervoor op Marokko en Turkije. Anouar is op dat moment getrouwd, werkloos en hopeloos op zoek naar een baan. Hij schrijft zich in en vertrekt naar België.
Gouden tijden zijn het in de jaren ’60. Iedereen wil een Marokkaan als buurman. Het plan van Anouar is: een jaar in België blijven om te werken en daarna terugkeren naar zijn vrouw in Marokko. Maar dan ontmoet hij Marina, een Antwerpse schone die dol is op zuiderse mannen.
Hoe Anouar zijn weg probeert te vinden in deze westerse maatschappij van de jaren ’60 en welke keuzes hij maakt, zie je in deze eerste komische voorstelling in Vlaanderen over eerstegeneratiemigranten. ‘Yallah, naar België’ is niet zomaar een theatervoorstelling, maar een sociaal-artistiek project naar een idee van Zineb El Boussaadani. Het project werd niet enkel gerealiseerd door de creatieve geesten van theater M, maar in nauwe samenwerking met de eerste, tweede en derde generaties Mechelse vrouwen van allochtone origine.

Theater M - Yallah, naar België
Van 19 april 2018 tot 26 mei 2018
www.theaterm.be

Laat een reactie achter

Meer tips