De betoverende wereld van Laika

Featured Video Play Icon

CANTINA is een zintuiglijke voorstelling over de noodzaak van dromen en de collectieve strijd om hoop te blijven bewaren. Een feestelijke kantine waar geheimen op tafel gegooid worden en de toekomst gekoesterd wordt.

Een ‘cantina’ in Spanje is een plek dichtbij het station, waar je snel iets eet, iets drinkt, het nieuws becommentarieert en je baas uitscheldt. Een plek van komen en gaan. In Italië is een ‘cantina’ een koude kelder waar je wijn laat rijpen. Een provisiekast vol met blikken opgelegde augurken, geconserveerde tomaten, gekonfijte citroen.

Bij ons roept kantine het beeld op van een kille ruimte met lange tafels waar te veel mensen samen eten. In Mexico is het een lokaal met een speciale sfeer. Plastic stoelen, kleurrijke muren, verbleekte parasols. Waar je dronken wordt en stevige gesprekken voert en als het nodig is in een gevecht belandt.

CANTINA van Laika is dat alles samen. Een plek waar je je geheimen op tafel gooit. Je toekomst koestert. Schuif mee aan tafel en laat je overdonderen.Ter voorbereiding op deze voorstellingorganiseerde het gezelschap een reeks workshops rond de noodzakelijke ingrediënten voor een hoopvolle toekomst.

Het Vlaamse theatergezelschap Laika maakt ‘theater der zinnen’. Voorstellingen die gemaakt zijn door kunstenaars uit verschillende disciplines. Bij Laika kun je altijd proeven van kleine en grote verhalen, nieuwe gerechten en onbekende werelden.

Laika - CANTINA
Speelt nog in Elsschot en OC Nova in Antwerpen
www.laika.be
 

Laat een reactie achter

Meer tips