Twintig jaar Coussée & Goris architecten

Featured Video Play Icon

Het Gentse architectenduo Coussée & Goris architecten is bekend van onder meer stadsbibliotheek De Krook in Gent en galerie Zeno X in Antwerpen. 

Hun architecturale taal is eenvoudig, hun constructieve precisie groot. Maar in hun gebouwen blijft de hand van de maker steeds zichtbaar. Twintig jaar na de oprichting van hun bureau leggen Ralf Coussée en Klaas Goris in Natura Naturans de nadruk op het belang van de omgeving van het (stedelijke) landschap voor hun werk. Op de inspiratie ook die ze halen uit het werk van hedendaagse kunstenaars, zoals Guiseppe Penone. En op de meerwaarde van samenwerkingen met gelijkgestemde architectenbureaus.

Kunstenares Marie-Françoise Plissart presenteert daarnaast een persoonlijke interpretatie van het werk van Coussée & Goris architecten. Aan de hand van foto's en videofragmenten creëert zij haar eigen versie van de gebouwen die het bureau de afgelopen tien jaar realiseerde.

Natura Naturans
Tot 10.06.2018
de Singel
Desguinlei 25, Antwerpen
www.desingel.be / www.vai.be

Laat een reactie achter

Meer tips